• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  39814 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Basketbollar

Basketbollar för inomhus, idrottsplatser eller streetboll

Basketbollar för idrottshallar, idrottsplatser eller streetboll: Hos Sport-Thieme hittar du ett stort sortiment. Alla gängse bollstorlekar för barn, ungdom, herrar och damer finns i vår ansenliga basketbollbutik. Du kan välja mellan nybörjar-, tränings- och turneringsbollar. Som en ny träningsvariant är beachbasket på sand på frammarsch. De rätta basketbollarna får naturligtvis inte fattas då.
Filter
Filter

Basketbollar för inom- och utomhus
Basket är otroligt omtyckt inte bara i USA. Också hos oss är den justa lagsporten aktuell bland ungdom och vuxna. Basket kräver inte bara skicklighet med en boll, snabbhet och koordination, utan även känsla för taktik och bra samspel i ett lag. För streetbollvarianten blir basket ett roligt fritidsnöje även utanför husen på gatan.

Basketboll: olika storlekar och material
Det finns basketbollar i olika storlekar allt efter ålder och kön. Den officiella matchbollen för herrar har storlek 7, en omkrets på 75 cm och väger 600 g. Damer spelar med en basketboll i storlek 6, som motsvarar en omkrets på 72 cm och en vikt på 520 g. För barn från 10 år och uppåt passar bollar med storlek 5. Skillnader finns också vad det gäller ytmaterialet. Nybörjar- och träningsbollar är ofta av extra stadigt nylon. För officiella tävlingsmatcher används däremot basketbollar av läder.