• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  37062 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Gymnastikbollar

Gymnastikbollar i många variationer

Gymnastikbollar för skol- och fritidsidrott, rehabilitering och idrottsklubbar hittar du i Sport-Thiemes stora sortiment. I sortimentet finns FIG-certifierade gymnastikbollar för gymnastik och tävling liksom fitnessbollar för fysioterapi. Du kan välja mellan olika storlekar och färger. Vårt tips: I Sport-Thiemes testpaket får du ett prisvärt urval av olika gymnastikbollar.
Filter
Filter

Gymnastikbollar för elit- och motionsidrott
Gymnastikbollar används på många olika områden. Inom gymnastiken är de ett viktigt handredskap framför allt för den rytmiska gymnastiken. Även i idrottsundervisningen i skolan används gymnastikbollar på många sätt, exempelvis i övningar för koordination, skicklighet och i fitnessgymnastik. Inom fysioterapin gör större gymnastikbollar en viktig nytta vid behandling av ryggbesvär och passar bra till att skonsamt bygga upp muskler med.

Gymnastikbollar: olika storlekar
Gymnastikbollar för allmän gymnastik och rytmisk gymnastik har en extra bra studs och är mycket elastiska och extremt greppvänliga. De håller formen i många år och blir inte porösa. Inom skol- och motionsidrott är den vanliga storleken för gymnastikbollar alternativt 16 eller 19 cm i diameter. För tävlingar används glänsande gymnastikbollar som följer Internationella gymnastikförbundets, FIG:s bestämmelser. De har en diameter på 19 cm och väger 420 g. Perfekta för övningar inom rehabilitering är större gymnastikbollar med en diameter på 45 till 75 cm, som kan användas som sitt- och fitnessbollar.