• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  39708 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Medicinbollar

Medicinbollar för Fitness och styrketräning

Medicinbollar är alldeles utmärkta träningsredskap för fitness- och styrketräning och passar bra även för rehabiliteringsövningar. Sport-Thieme erbjuder högvärdiga medicinbollar i olika storlekar, material och viktklasser. Utbudet räcker från den klassiska läderbollen till medicinbollshantlar för Fitness. Perfekta för styrketräning är de så kallade Double-Grip-medicinboll, en blandning av fitnessboll och hantel. I barngymnastik och idrott för funktionshindrade har också medicinbollar i mjukt skumgummi visat sig hålla måttet.

Medicinboll: många träningsmöjligheter
Medicinboll är enkla att hantera och kan erbjuda många olika träningsmöjligheter. Därför har de inom skolidrott och i idrottsklubbar alltid varit omtyckta hjälpmedel. I bollgrenar som handboll, basket eller volleyboll används medicinbollar i en målinriktad träning för speciellt belastade muskelgrupper. De stärker till exempel finger- och armmuskulatur när du kastar, fångar eller gör fingerslag. Men även för allmän styrke- och fitnessträning finns det många övningar med medicinboll. Sidvridningar, knäböjningar eller bollstudsningar är några exempel. En omtyckt övning för cirkelträning med medicinboll är armhävningar på bollen.

Medicinbollar i olika utföranden
Det finns medicinbollar i olika storlekar, viktklasser, material och fyllningar. Bollar med en yta i syntetmaterial studsar bra och är extra greppvänliga. I mindre storlekar passar de bra för träning med barn och för fitness. Handsydda medicinbollar av läder är mycket slitstarka och håller länge. De är fyllda med korkgranulat eller specialhår och har därför ingen ventil. Köpa din medicinboll här på sportime.se och börja din träning. Beställ idag och i morgon efter lanseringen: med din medicinboll för fitness, träningsredskap och styrketräning.