• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  37547 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Ergoterapi

Ergoterapi: bevara, utveckla och förbättra

Ergoterapi är en terapiform där konkreta övningsförlopp och målinriktade uppgifter kommer till användning. Ergoterapi hör hemma inom många fackområden. Neurologi, pediatrik, geriatrik eller ortopedi, traumabehandling eller psykiatri är bara några exempel där ergoterapi används aktivt. Spana nu genom ett stort urval av högvärdigt terapimaterial för ditt sjukhus eller din mottagning.
Filter
Filter
Ergoterapi: stimulera utveckling
Begreppet ergoterapi kommer från grekiskan och innehåller ordet "ergon" som betyder arbete eller verk. Därför att det är just det som det handlar om i denna terapiform. Med hjälp av målinriktade arbeten som hantverk, slöjd eller vardagliga handlingar kan psykiska och fysiska brister behandlas. Redan på ett tidigt stadium kan ergoterapi göra stor nytta hos småbarn för att motverka utvecklingsstörningar och likaså hos större barn. Ofta kan man redan efter några få användningar märka en sensorisk förbättring. Inom äldreomsorgen används ergoterapi med stor framgång för att förbättra patienters förlorade mentala, sociala och kroppsliga färdigheter. Kort sagt: Ergoterapeuter stödjer människor i sin helhet så att de självständigt kan klara av sin aktuellt rådande livssituation.

Allt för din ergoterapeutiska mottagning
Om du är terapeut, om det är för behandling av människor inom vården, psykiatrin eller som terapimaterial för din mobila mottagning: Hos Sport-Thieme hittar du högvärdigt ergoterapimaterial för de mest olika användningsområden. För den funktionella ergoterapin har till exempel hantverks- och slöjdutrustning visat sig vara ett beprövat hjälpmedel. Vävramar eller borrmaskiner är ergoterapeutisk hantverksmässig utrustning som stimulerar till en koncentration på ett fast övningsförlopp när de används. De tränar samtidigt koordination och rörlighet. Som ett tidigt stöd för att främja perceptionen har material som babybollar och snuttefiltar etablerats. Hos oss hittar du allt du behöver när du vill inreda din ergoterapimottagning. Om du arbetar i en ergoterapiskola eller precis utbildas till ergoterapeut: Titta in i vår ergoterapishop och hitta allt där för din utbildning eller för din mottagning.