• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  39814 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Sport-Thieme Set ”Fallprevention”

produktinformation
Set
Sport-Thieme Set ”Fallprevention”
Artikelnr. Pris (set) Leveranstid Mängd (set)
W0-IE2080707 * 3 838:-
från 4 pr 3 452:-
ons. 17.05 - mån. 22.05.23
* Alla priser gäller exklusive moms fraktkostnad tillkommer

Setet Sturzprevention (fallprevention) har sammanställts enligt rekommendationer från AOK (tysk försäkringskassa). Det innehåller olika hjälpmedel för balans-, koordinations- och muskeluppbyggnadsövningar i grupp. Övningarna hjälper äldre att få mer stabilitet och kraft, de ger säkerhet och reducerar risken för fall.
 • Utvalda material för användning i ledda grupper
 • Användning: balans-, koordinationa- och muskeluppbyggnadsträning med äldre
 • För sjukhusvård eller öppna fallpreventionsgrupper

Produktbeskrivning

Set ”Sturzprävention” (fallprevention): redskap för balans- och styrketräning i grupper med äldre
Det här setet för fallprevention har sammanställts enligt rekommendationer från AOK (tysk försäkringskassa) med passande småredskap för balans- och styrketräning. Motsvarande den innehållsliga indelningen i fallpreventionskurser i en balansdel och en styrkedel, delas även beståndsdelarna i setet in i redskap för balans- och muskelträning. Därigenom används ärtpåsar, hopprep, bollar och gymnastikmattor i första hand till balans- och koordinationsövningar. Exempelvis försöker deltagarna att balansera på hopprepet eller lägga repet i figurer med foten. Med hantlarna stärks styrkan i armar och överkropp så att de äldre kan hålla sig fast bättre och kan stödja sig.

Setet ”Strurzprävention” innehåller nästan allt som grupper och kursledare behöver för en målinriktad träning i fallprevention. Förutom setet behövs bara ett tillräckligt stort övningsrum och 2 st. stadiga stolar vardera för varje deltagare. Stolarna ställs upp i en inre och en yttre ring så att ryggstöden på den främre stolen kan användas till att hålla sig i. Setet är avsett att användas för all sorts ledda kurser i fallprevention ─ om det är i vårdcentraler, föreningar, eller hälsocentra.

Setet ”Sturzprevention” innehåller följande delar:
 • 10 st. ärtpåsar à 120 g
 • 8 st. syntethantlar à 0,5 kg
 • 12 st. syntethantlar à 1 kg
 • 8 st. syntethantlar à 1,5 kg
 • 6 st. syntethantlar à 2 kg
 • 10 st. hopprep
 • 2 st. skumgummibollar ø 210 mm
 • 3 st. gymnastikmattor 180 x 60 x 1,5 cm


Fallpreventionsträning ─ att behålla livskvaliteten när du blir äldre
Fall och skador från fall är hos äldre den oftast förekommande orsaken till att de förlorar sin självständighet. Å ena sidan genom den egna rädslan att falla på nytt och därigenom en rädsla för att röra på sig ─ å andra sidan genom en preventiv placering i vårdhem genom en anhörig. Ett fall har därigenom förutom fysiska även psykiska följder. Drabbade drar sig tillbaka av rädsla eller undviker möten där de känner sig osäkra. Men det är inte åldern i och för sig som är orsak till att äldre personer har så högt antal fall. Snarare är det så att risken för fall stiger på grund av avtagande balanskänsla och muskelstyrka. Det kommer med åldern, men är ändå delvis en följd av för litet rörelse. Det betyder: Den som i en högre ålder fortfarande är aktiv och rör mycket på sig, denne håller sig fortfarande i trim, reducerar risken att falla och behåller sin livsglädje och självständighet. För en positiv verkan bör kroppslig aktivitet för äldre koncentrera sig på att träna balans och dessutom att förbättra reaktion och koordination: Så som att träna med setet för fallprevention.

Fallpreventionsträning hjälper äldre till mer säkerhet och självständighet i vardagen och avlastar vårdpersonal. Ge äldre människor en möjlighet att behålla mobilitet och livsglädje upp i åldrarna ─ med ett set ”Sturzprävention”!

Produktomdöme
Endast kunder som har köpt varan från oss och fått en inbjudan till granskning kan skriva recensioner. Som författare av en recension hjälper du andra kunder att lära sig mer om produkten och dess användning. Som läsare av en recension kan den hjälpa dig att avgöra om det är rätt produkt för dig.
Inga recensioner finns tillgängliga ännu.