• Garanti

  Garanti minst 3 års

 • Telefonrådgivning

  031-743 90 49 Telefonrådgivning

 • från våra kunder

  38902 produktomdöme från våra kunder

 • 100 dagars

  Returgaranti 100 dagars

Orderformulär Login

Sensorisk integration

Sensorisk integration: lekfulla utvecklingsstöd

Den sensoriska integrationen är en av de viktigaste terapigrunderna i ergoterapin. Därmed förstås perception, bearbetning och samspelet mellan sinnesstimulus. Hos Sport-Thieme hittar du ett stort sortiment av professionella hjälpmedel för den sensoriska integrationsterapin som gungor, klättringsutrustning, kulbanor eller hängmattor.
Filter
Filter

SI-terapins ursprung

Den sensoriska integrationsterapin går tillbaka på den amerikanska utvecklingspsykologen A. Jean Ayres. Hon betecknade den taktila och den vestibulära perceptionen, dvs. balanssinnet, som fundamentala sinnen, som utvecklas under graviditeten. Blir det störningar i dessa sinnen och fungerar inte samspelet mellan dem (sensorisk-integrativ dysfunktion) uppstår utvecklings- och beteendestörningar. Den sensoriska integrationen, även kort kallad SI, försöker att målinriktat sätta stimulatorer för berörda områden. Den vill alltså motivera personer till att själva bli aktiva och komma i kapp sin utvecklingsfördröjning. Sensorisk integration används också inom inlärningsterapin.

Professionell utrustning för ditt SI-rum

Hos Sport-Thieme kan du få professionella redskap för att träna den sensoriska integrationen för SI-fackkunniga på ergoterapimottagningar. Olika gungsystem och klättringsutrustning hjälper då till att träna perception och motorik. Med lekfulla uppgifter motiveras patienterna till att utforska och handla själva. Plattformsgungor eller gungor i ridsittande erbjuder ett stort antal möjligheter. Även leksaker som kulbad, rutschkanor eller motoriska centra används för att främja utvecklingen av den sensoriska integrationen. Köp nu allt för inredningen av din SI-mottagning i SI-shoppen hos Sport-Thieme. Gärna hjälper vi dig också med råd för en fullständig inredning för din nya mottagning eller ett SI-rum.